Ge och ta..

När det gäller och ge och ta i livet så handlar det om att ge till sig själv först. Med det menar jag att man behöver hjälpa sig själv först innan man behöver hjälpa alla andra.. 
 
Och jag har alltid ofta gjort tvärtom. Men nu har jag börjat förstått och insett att man behöver komma upp själv först för att kunna ge mer.. 
 
Alltså du behöver skapa dina egna mål och drömmar först och komma upp dig för att lättare kunna hjälpa andra. Och kunna säga nej när någon ber dig om pengar exempelvis. Inte för att du inte vill hjälpa utan för att du inte har tillräckligt själv eller ge för den delen. Men detta handlar även om att sätta värde på sig själv..
 
Jag har börjat insett att det är viktigt att ta hand om sig själv först och sakta men säkert uppnå det jag vill och drömma igen och Samla kraft och energi för det. Alltså bygga upp sig själv igen.. 
 
För jag kommer alltid i hela mitt liv få jobba med min känslighet, mitt mående och mitt humör. Och min inställning till livet..
 
Jag vet att jag är menat till något större och inte kan jobba med vad som helst. Inte för en lång tid iaf. Utan visst behöver jag mkt mer erfarenhet och lära mig mkt mer. Men jag vet nån stans att detta är mer utmaningar och sedan är det nått större som väntar. Allt i livet är utmaningar och lärdomar och det kommer jag alltid ha oavsett vilket jag än väljer..
 
Men jag vet när jag har valt rätt så kommer det falla mer naturligt och kännas bättre i mig och att jag växer som människa. För nån stans vet jag att mitt kall är att hjälpa på nått sätt genom hur jag är och mitt sätt och va och min energi o.s.v. men det gäller och finna en balans i det och ge och få helt enkelt. Det är jag inte helt har lärt mig men är på god väg att göra nu. Sätter mer gränser och sätter mig själv lite mer i första rummet alltså sätter mer värde på mig själv❤
 
Detta kommer jag få jobba hela livet med men sakta men säkert försöker jag komma ur mitt gamla jag och min gamla roll. Allt kan jag inte förändra hos mig själv men jag kan förändra en del så att jag känner mig ner tillfreds med tiden..
 
Men oavsett vad så gäller det att ha sina egna knep, och sitt eget sätt att jobba med sig själv o.s.v. som funkar för än själv och lyssna och lära både av mig själv och andra som är värt och ta råd och lyssnas av❤
 
Som sagt man ska aldrig ge upp det finns alltid nått bättre långt därframme❤
 
 
 

grodanssjlarum.blogg.se

Det är en blogg om mina tankar och känslor, mina funderingar kring livet och min vardag.

RSS 2.0